Personvern

Vi i Dargan AS er opptatt av at personopplysninger om våre kunder, leverandører og andre ivaretas på en betryggende måte. Under får du en nærmere beskrivelse av hvordan vi behandler personopplysninger i vår virksomhet og når du handler eller bestiller tjenester av oss via vår nettside eller er i kontakt med oss på annen måte, som f. eks via e-post eller telefon.

Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Dargan AS ved daglig leder André Dargan. For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger er vår kontaktinformasjon som følger:

Adresse: Dargan AS, Strandveien 33, 3050 Mjøndalen
Epost: post@dargan.no
Telefon: 32 23 65 50
Organisasjons nr.: NO 918 866 825 MVA

Hvorfor og hva slags personopplysninger samler vi inn

Dargan AS samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av om det er kontaktinformasjon til våre leverandører, personopplysninger som er gitt for å håndtere en bestilling av varer eller tjenester fra oss eller om du tar kontakt med oss i andre henseender.

Håndtering av bestillinger

Dargan AS er leverandør til bedriftskunder og privatkunder. Personopplysninger vi behandler om våre kunder i all hovedsak enten personopplysninger om kontaktpersoner hos kunden eller personopplysninger om sluttkunden. Personopplysninger vi henter inn er navn, e-post, adresse, kjøpsdetaljer og telefonnummer. Vår behandling av personopplysninger med våre kunder skjer etter avtale og opplysningene som gis er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen. Vi oppbevarer også av sikkerhetshensyn IP-adressen for å registrere bestillingen. Dette gjør vi for å forhindre svindel. Kortnummer oppbevares ikke av Dargan AS, men av Vipps som er vår betalingspartner. Dette for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

Andre henvendelser

Det hender også at vi behandler personopplysninger etter andre henvendelser vi måtte få via vår nettside funksjon «legg igjen beskjed» på pakamp.no, dargan.no, telefon eller e-post. Vår behandling av personopplysninger i slike tilfeller er nødvendig for oppfølgning og personopplysningene behandles normalt etter samtykke eller en interesseavveining.

Opplysninger om leverandører
Vi henter inn begrenset med personopplysninger om våre leverandører. Dette er gjerne informasjon om kontaktpersoner hos leverandøren som er nødvendig for å oppfylle vår avtaleforpliktelse med leverandøren. Personopplysninger vi henter inn i denne forbindelse er navn, e-post adresse og telefonnummer.

Markedsføringsformål

Dine personopplysninger vil også kunne bli brukt til kundeanalyser og statistikk.
Dargan AS kan bruke sosiale medier som Instagram, Facebook og Snapchat. Vi gjør oppmerksom på at dersom du besøker oss via slike medier er det personvernerklæringen til dette nettstedet som gjelder.

Informasjonskapsler

Vår nettside benytter informasjonskapsler (cookies) for å kunne analysere hvor trafikken kommer fra, hva som blir trykket på samt utarbeidelse av statistikk m.m. Når du handler hos oss, oppbevarer vi blant annet navn, adresse og e-postadresse. Dette er informasjon vi trenger for å levere varene til deg via transportøren du velger, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Vi er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering, slik at denne historikken ikke kan slettes.
Vi oppbevarer ikke kortnummer, utover det som er nødvendig for å sikre håndtering med belastning, reservasjon og kreditering.

Dargan AS benytter informasjonskapsler (cookies) i henhold til norsk lovgivning. En cookie er data som lagres i din nettlesers internminne for å gi deg en bedre brukeropplevelse ved besøk på en nettside. Pakamp.no bruker cookies for deg enklere tilgang til netthandel i vår nettbutikk med tilgang til logg inn, handlekurv, gjennomføring av kjøp og automatisk visning av produkter på din side. Vi bruker også cookies til å lære hva våre kunder er opptatt av, slik at vi kan gjøre våre nettsider mer brukervennlige.
I cookien blir det lagret opplysninger om: IP adresse, type nettleser, operativsystem, hvilken bredbånds leverandør man benytter, data om besøkte undersider og dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren.

Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se din nettleseres hjelpesider for innstillinger. Vær imidertid oppmerksom på at om du velger å ikke akseptere cookies vil noen av funksjonene på pakamp.no ikke fungere. Utenforstående kan bare få innsyn i opplysningene dersom det er helt nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Dargan AS.

Dargan AS selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart.

Utlevering av personopplysninger til andre

Personopplysningene videreformidles bare til andre i tilfeller der loven tillater det, etter avtale med deg eller dersom det er angitt i denne personvernerklæringen. Tilfeller hvor vi kan tenkes å utlevere personopplysninger til andre er i forbindelse med å levere en bestilling, oppfølgning av reklamasjon eller til bokføringsformål.

Dargan AS benytter seg også av andre eksterne tjenesteleverandører (databehandlere) som kan komme til å behandle personopplysninger på våre vegne. Dette vil typisk være leverandører av programvare som vårt kunde- og forretningssystem, support og vedlikehold. I slike tilfeller har vi inngått skriftlige databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

Lagring og sikring av personopplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke.
Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

Vi er pålagt å oppbevare bestemte personopplysninger for å oppfylle våre forpliktelser etter regnskapslovgivning, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Dette innebærer at denne historikken normalt ikke slettes før det har gått minst fem år.

Dargan AS tar sikkerhet på alvor og gjennomfører jevnlig kontroller for å sikre at dine personopplysninger ivaretas på en god måte.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har krav på innsyn i de personopplysningene vi har registrert om deg, og kan til enhver tid kreve retting, korrigering eller sletting av personopplysningene vi behandler.

Dersom behandling av personopplysningene er basert på samtykke fra deg gjør vi oppmerksom på at samtykke når som helst kan trekkes tilbake.

Spørsmål om vår behandling av personopplysninger om deg, retting, sletting eller annet kan rettes til post@dargn.no. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på: www.datatilsynet.no

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.